Expositie ‘Fisk & Tjits’ – Fiskpaad

Gezien op http://www.fiskpaad.nl/evenementen/expositie-fisk-tjits/

EXPOSITIE FISK & TJITS

Beeldend kunstenares Tjitske Boersma komt uit een vissersfamilie. Haar vader, Sietze Boersma, vist met het vissersschip ST 8 ‘Miranda’ vanuit de haven van Stavoren op het IJsselmeer. Als vissersdochter voelt zij zich sterk verbonden met de visserij en de zee. Het zit in haar bloed en vormt een grote inspiratiebron voor haar objecten en werken op doek (assemblages en collages).

Vanuit deze bron komt Tjitske tot abstracties. In haar werk maakt ze gebruik van verschillende materialen en technieken, zoals jutvondsten, oud zeil, hout, papier, zand, waddenslik, acryl en inkt. Een ontdekkingsreis, waarin ze als kunstenaar het verleden met het heden wil verbinden en aspecten als verlangen, vrijheid en verstilling wil verwerken.

De expositie ‘Fisk & Tjits’ van beeldend kunstenaar Tjitske Boersma vindt op de zaterdagen en zondagen in september 2015 plaats in de werkschuur van Jan de Vries in Laaksum en is gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie, zie  www.tjitskeboersma.nl