€ 7.000,00 gedoneerd van € 10.000,00 doel

U kunt dit project steunen tot 01/04/2020

Meer informatie vindt u op de website van dit project: http://www.beateloonstra.nl

Projectomschrijving Benefietconcert Beate Loonstra

Op 7 december 2019 vindt in Jistrum een benefietconcert plaats van harpiste Beate Loonstra.

Een benefiet, omdat Beate geld inzamelt voor een nieuwe concertharp. Deze is voor Beate noodzakelijk binnen de ambitie die zij heeft om haar spel nog verder te ontwikkelen en door te groeien in haar carrière en missie om mensen te inspireren met haar spel. Beate gaat voor dit concert terug naar haar wortels:

“Jistrum is het dorp waar mijn pake geboren is. Ook al heb ik er zelf niet gewoond, ik draag wel de naam Loonstra, een naam die daar vandaan komt. Om mét mijn muziek terug te gaan naar Jistrum voelt heel bijzonder. Alsof de tussentijd, die ik grotendeels niet gekend heb, wegvalt en er verbinding ontstaat. Dat is precies waar muziek voor mij over gaat: verbinding tussen mensen, verbinding tussen verschillende kanten van jezelf, gevoelens waar je geen woorden aan kunt geven, en tijden die je niet hebt meegemaakt.

“Muziek is iedere keer weer nieuw. Het bestaat als het ware alleen op het moment van uitvoeren – maar dan viert het haar bestaansrecht ook ten volle! Juist daarom is muziek zo’n goed middel om even ruimte te maken en je bewust te worden van je plek in de wereld en je plek in de tijd. We zijn onderdeel van een groter geheel. Omdat ik bezig ben met een nieuwe harp gaat het concert ook over de toekomst en het geluid dat ik daarin wil laten horen.”

Tijdens het concert worden deze onderwerpen subtiel door het naadloze programma verweven o.a. door een middeleeuws stuk uit de tijd van de kerkbouw, het verhaal achter de Hessel Loonstrastrjitte in het dorp en een recente compositie van Ad Wammes die speciaal voor Beate geschreven is. Er klinken verder eigen bewerkingen en originele werken van C.P.E. Bach, M. de Falla, M. Flothuis, D. Manneke en E. Walter-Kühne.

Beate studeerde af aan het Utrechts Conservatorium en won (eerste) prijzen bij onder andere het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en het Rosa Spier Harpconcours. Ze speelde onder meer met Emmy Verhey, het Metropole Orkest, meerdere live optredens op Radio 4 nam recent deel aan de Symphony of Unity op dancefestival Tomorrowland 2019.

Het benefietconcert vindt plaats in de Sint-Petruskerk te Jistrum. Ontvangst op het kerkpleintje met Glühwein vanaf 19.15u, aanvang concert 20.00u.

De gehele opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan de nieuwe harp. Reserveer uw kaartje via info@beateloonstra.nl. De prijs is een “vanaf-prijs”. Alle donaties zijn van harte welkom; ook als u het concert niet bezoekt. Contact: info@beateloonstra.nl en www.beateloonstra.nl.